A noÁr – Magyar című klip ( https://bit.ly/3diG4UH), ahogy a kapcsolódó podcast-beszélgetések, werkvideók és az aktivitásra buzdító felhívások, a noÁr Mozgalom minden más ügyéhez hasonlóan, közel kétszáz rendszeres támogató közösségi finanszírozásának eredményeként valósult meg.

 

 

Egyfajta bűntudatunk van – jegyezte meg Zsámberger Márton és felsége, Szilvia. A XII. kerületben magyar termelői zöldségeket értékesítő házaspár szerint a bezártság miatt a társadalom minden tagja a koronavírus-járvány áldozatául esett. Szabó Győző karanténvideója szólította meg őket, s a vele való személyes ismeretség miatt kerültek kapcsolatba a noÁr Mozgalom alapítójával, akinek szenvedélye és tempója magával ragadta őket, s akiről barátja csak annyit mondott: „Áron egy forradalmár”. A Toxikomák konyha által szervezett ételosztást követően Szilviáék úgy látták, az étel alapszükséglet, jó naponta tenni érte, de hasonlóan fontos volna élményeket is adni a gyerekeknek. Először egynapos, majd hosszabb kirándulás társszervezői lettek a Hős utcai gyerekeket, majd a Wesley János Általános Iskola tanulóit vendégül látva Regehű Lovastanyájukon. Számukra a noÁr Mozgalom jelenti azt a hiteles közösséget, ahol úgy tudnak adni, hogy aztán közvetlenül lekövethető a visszacsatolás is. A világnézetükkel azonos értékrendet képviselő mozgalommal való együttműködésük során azonnal megjelenik a reakció. „Olyan, mintha személyesen adnánk."  A rengeteg veszteség ellenére, jószolgálati munkájuk miatt a tavalyi év volt nekik az eddigi legkreatívabb és legszuggesztívebb. „A noÁr azt kéri, legyen egy ügyed, a mi szívügyünk a noÁr” – vallja a házaspár.

 

A sok kicsi ügyre megy. A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed. És akad olyan is, akinek a noÁr az ügye – fogalmaz Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója. Eddig majdnem kétszáz rendszeres támogatónk van. Elképesztően nehéz időszak ez, de egy új mítoszt hozunk most közösen létre. Ez a mítosz a figyelemre, a párbeszédre, a kritikus gondolkodásra, a tettekre és a szeretetre épül. Így leszünk egy szabad és nyitott ország tudatos és cselekvő állampolgárai. Együtt.

 

Sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431)

 

Háttér

 

Te mitől érzed magad magyarnak?” – tette fel a kérdést közösségi felületein a noÁr, majd a nemzeti ünnepen mutatta be a nemzethez szóló noÁr – Magyar című dal szövegvideóját, s szervezett élő és interaktív szakértői beszélgetéseket Dr. Csepeli György szociálpszichológussal, szociológussal, Kampós András történelemtanárral és Balatoni József Jocó bácsival történelemtanárral, íróval. A ma debütáló klip további előzeteseként hangulatos, kulisszatitkokat is feltáró, werkfotókkal illusztrált beszámoló kíséretében naponta mutatták be a stábot, a csapatot és a forgatás körülményeit.

 

A klippremiert éppen egy héttel követően, 2021. április 6-án 18 órától Duda Éva koreográfus, Farkas Izsák hegedűművész és Nagy Zoltán rendező az alkotói folyamat élményeiről mesélnek a noÁr közösségi felületén.

 

A magyarság ügyének témájához kapcsolódó beszélgetések podcastjei:

 

Dr. Csepeli György szociálpszichológussal, szociológussal:

https://www.facebook.com/noarhivatalos/videos/1437759943223728

Kampós András történelemtanárral:

https://www.facebook.com/noarhivatalos/videos/1818753391625726

Balatoni József Jocó bácsival történelemtanárral, íróval:

https://www.facebook.com/noarhivatalos/videos/832199357642932

 

Werkfilm:

https://www.facebook.com/noarhivatalos/videos/1170651410049874

 

„A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed” hirdetik mottójukként. Az önkéntesekből álló civil szervezet a már megszokott „képlettel”, vagyis a művészet, a párbeszéd és a tettek erejével dolgozza fel a magyarság témáját, mely bemutatásának ezúttal is részei a megjelenő kliphez kapcsolódó akciósorozatok, illetve a podcast-beszélgetések olyan szakemberek megszólaltatásával, akik a téma egyes szegmenseiben jártasak, és releváns forrásokat osztanak meg azokkal, akik elmélyülnének az adott kérdéskörben.

 

Klip: noÁr

Werkfilm: CompactTv

Fotó: noÁr Mozgalom // Huszár Dávid

https://noar.hu/legyel-szovetseges/

#magyar #közösnemzet #anoÁrmivagyunk