Sportolóink Mikulás Kupán elért eddigi legjobb eredményei:

Műkorcsolya

Szenior lányok - 12 induló
1. helyezett Tóth Ivett

Junior lányok - 36 induló
1. helyezett Medgyesi Fruzsina
2. helyezett Bátori Júlia

Advanced Novice lányok - 43 induló
3. helyezett Osváth Zsuzsanna

Jégtánc

Junior jégtánc - 20 induló
a verseny ma (07 DEC, vasárnap) fejeződik be, Moscheni/Lukács jégtánckettősünk jelenleg az első helyen áll.

Az alacsonyabb kategóriákban (ISU basic novice és NON ISU kategóriákban (chicks, cubs) is szépen teljesítettek a magyar műkorcsolyázók, több dobogós helyezést hoztunk el.
Az elért eredmények azt mutatják, hogy a nemrég megkezdett út jónak tűnik, s az eredmények már kezdenek megmutatkozni mind az utánpótlás, mind a felnőtt kategóriákban.

Kapcsolódó linkek:

ISU kategóriák:            http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/8_SC/ISU/index.htm
NON ISU kategóriák:   http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/8_SC/nISU/index.htm


Háttér

A budapesti Gyakorló Jégcsarnokban jelenleg is zajló Mikulás Kupán 28 ország közel 450 korcsolyázója lép jégre. A verseny a 2015-ös téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egyik felkészülési állomása, amelyre négy lány és három fiúversenyző készül - közülük egy-egy utazhat az ötkarikás eseményre. Az európai tagállamok ifjúsági korú fiataljai számára kiírt téli multisport eseménynek az ausztriai Vorarlberg térsége és a Liechtenstein Hercegség lesz a házigazdája 2015. január 25. és 30. között. Hogy ki utazik a versenyre, az a Mikulás Kupán, majd a december 18. és 21. között megrendezendő V4-es, Négy Ország Közös Nemzeti Bajnoksága eredményei alapján dől el. A fiatalok számára fontos állomás ez a mostani megmérettetés. Az idei kupa különlegessége, hogy először lépnek jégre felnőtt versenyzők is. Az indulók összesen 19 korcsoportban mutatják be programjaikat műkorcsolya és jégtánc sportágban. A ma estig tartó eseményre a jégcsarnokba való belépés díjtalan.

A 8. Mikulás Kupa részletei a Magyar Korcsolyázó Szövetség honlapjáról töltetők le:
http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/8_SC/index_sc2014_1.html

Ma indul útnak a short track válogatott Shanghaiba és Szöulba. Az „ezüstcsapat” Ezüst hétvégén ismét megmutatja majd, mit tud.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket a válogatott keret és kísérőik indulás előtti búcsúztatására déli 12 órakor a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.


További információ, sajtókapcsolat
Holub Katalin
+36 20 922 6431