Moscheni Carolina-Lukács Ádám junior jégtánckettősünk a JUNIOR jégtánc kategóriában igen magas pontszám fölénnyel nyert a vasárnap véget ért Mikulás Kupán, 19 párt megelőzve.

Magyar sikerek születtek az immár nyolcadik alkalommal megrendezett budapesti Mikulás-kupán. A tizenhat éves Tóth Ivett a felnőttek között diadalmaskodott, míg a junior leányok versenyében Medgyesi Fruzsina végzett az élen. A Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtáncos pár magabiztosan nyert a juniorok között.

Moscheni Carolina és Lukács Ádám Junior kategóriában induló jégtánckettősünk a 2014/15 szezonban junior versenyeken vesznek részt, de a visegrádi négyek közös bajnoksága (2014. december 19-20.) után elkezdik felkészülésüket az EB-re is. A szezon legjelentősebb eseménye számukra mégsem az EB, hanem a junior VB (koruk miatt ez lesz a legutolsó junior VB fellépésük), ahol jó eredményt kell elérniük ahhoz, hogy a 2015/16 szezonban a felnőtt mezőnyben megállják a helyüket. A szezonban elért eddigi legjobb eredményük a zágrábi junior GP-n (Grand Prix) elért harmadik, valamint a grazi Leo Scheu versenyen elért első helyezésük. A kettős már megszerezte a junior VB, valamint a felnőtt EB és az az ISU VB induláshoz szükséges technikai minimum pontszámokat, így az eseményeken való részvételük technikailag biztosított. A hétvégén befejeződött 8. Mikulás Kupán szombaton futották rövid táncukat, majd vasárnap mutatták be kűrjüket. Első helyen végeztek. Edzőjük Barbara Fusar-Poli.

„Nagyon élveztük, hogy hazai pályán korcsolyázhattunk, a közönség fantasztikus volt. Úgy gondolom, hogy minden versenyünk nagy kihívás. Amikor sikerül a céljainkat elérni, mindig nagy boldogsággal tölt el. Természetesen nagyon szerettünk volna itthon jól teljesíteni, és ez most sikerült” – mondta Ádám, akivel Carolina is egyetértett. „Elégedettek vagyunk az eredménnyel, mindkét programunkat úgy csináltuk meg, ahogy szerettük volna. A szurkolók végig támogattak minket, élvezték az előadásunkat, ez még több energiát adott.”

A juniorok jégtáncosok versenyében húsz pár indult, köztük három magyarral. Az osztrák Ice Challenge-győztes Carolina Moscheni, Lukács Ádám kettős már a rövidprogram után az élre állt, amelyre 56.95 pontot kapott, a kűrt pedig 88.66-ra értékelték a bírák – mindkettő magasabb, mint amit Ausztriában elértek. A közönségkedvenc magyar-olasz páros magabiztosan nyerte meg a Mikulás-kupát az orosz Rumjanceva, Rjabcsenko és a német Müller, Dieck kettős előtt.

A MOKSZ fotói szíves felhasználásra igény esetén jobb minőségben is rendelkezésre állnak.
További információ, sajtókapcsolat

Holub Katalin
+36 20 922 6431