A nemzetközi versenynaptár végtelenül sűrű, ezért kihívás ideális időpontot találni a magyar bajnokságnak. Egy héttel a rövidpályás Európa-bajnokság előtt talán nem mondható optimálisnak, de mivel a legrangosabb és legnívósabb hazai versenyről van szó, megrendezése rendkívül fontos. A mai időeredmények alapján kijelenthető, hogy a hazai viadal nívója a közeli dátumok miatt nem sérült, s ha versenyzőink ezen a hétvégén nem is voltak csúcsformában, a jövő hétvégére igen jók az előjelek. Liu Shaolin Sándor 500m-en 42.22, férfi váltó 6.54.

És most egy kis esélylatolgatás. A rövidpályás Európa-bajnokságon (2015.01.23-25. Dordrecht, Hollandia )mind egyéniben, mind váltóban, úgy a férfiaknál, mint a nőknél eséllyel indulunk az éremszerzésre. Mindkét nemnél legerősebb ellenfeleink Oroszország, Hollandia, Anglia, Franciaország és Olaszország. A férfiaknál két egyéni, a nőknél három egyéni induló szerepelhet, abban az esetben, ha semmi meghatározó változás nem történik. Ők a következők: Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor.

A hölgyek EB egyéni indulói vasárnap már nem versenyeznek, miután az EB szervezők “jóvoltából” a tervezett pihenő rendjét módosítanunk kellett.

Az alábbi website-on az összes információ:
http://www.shorttrackonline.info/announcements/European_Championships_Dordrecht_Jan-2015.pdf

További információ, sajtókapcsolat
Holub Kati (+36 20 922 6431)